Peperduur duurzaamheidsakkoord kiest voor onrendabele windturbines. En de burger betaalt!

Het onlangs door de SER gesloten energieakkoord werd door de betrokken partijen als een grote prestatie geafficheerd, een prachtig poldercompromis.

Eén partij was echter niet vertegenwoordigd en dat was de burger. En vreemd genoeg was er ook niemand van de aanwezigen op het idee gekomen om even uit te rekenen wat het glorieuze akkoord die burger zoal gaat kosten. Elsevier over SER

 

 

Een gedachte over “Peperduur duurzaamheidsakkoord kiest voor onrendabele windturbines. En de burger betaalt!

  1. Wij als burger moeten dus 8 miljard op gaan hoesten voor onrendabele windmolens! Zo wordt energie wel erg duur, want van subsidie komt nooit 1 cent terug. Waarom geen windventuries die al bij windkracht 1.5 veel meer energie leveren dan een windmolen, deze zijn laag, maken geen lawaai en kosten bijna niets aan onderhoud! Ook is het beter om in te zetten op getijde-centrales en waterstof, ook niet te vergeten natuurlijk zonne-energie.
    Waarom denkt u, dat een wereldbedrijf als Toyota zijn productie van hybride-auto’s gaat afbouwen. Electrisch moet namelijk worden opgewekt, en is alleen verplaatsing van het milieu-probleem! Toyota zet nu met 2 productielijnen in op waterstofauto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *