Tegenstand tegen Windplan Wieringermeer

Er blijkt geen draagvlak te zijn onder de inwoners vande Wieringermeer. Hollands Kroon 17 november 2013

Windplan Wieringermeer 3Nu steeds meer bekend wordt over de concrete plannen, zijn veel inwoners bevreesd voor gezondheidsklachten, de molens worden tot 120 meter hoog (ashoogte). Maar ook de andere zaken als woongenot en waardedaling van de woning wordt niet over gerept in het windplan. Het komt erop neer, dat er zelf jarenlang moet worden geprocedeerd voor geleden schade, als het plan door gaat.   Groepen inwoners zijn vorige week bij elkaar gekomen en zijn van mening, dat dit geen goed plan is. Men zal zich dan ook gezamenlijk inzetten om deze plannen niet te laten doorgaan.

Inspreken op vergadering B & W, Hollands Kroon, 27 november 2013. Duidelijk maken aan de raad en college van burgemeester en wethouders over onze ongenoegen plaatsen Windpark Wieringermeer. Namens de tegenstanders van de Kolhornerweg, Groetweg, Schelpenbolweg, Oostermiddenmeerweg en Nieuwe sluizerweg en Nieuwe sluis.
Inspreken op vergadering B & W, Hollands Kroon, 27 november 2013. Duidelijk maken aan de raad en college van burgemeester en wethouders over onze ongenoegen plaatsen Windpark Wieringermeer. Namens de tegenstanders van de Kolhornerweg, Groetweg, Schelpenbolweg, Oostermiddenmeerweg en Nieuwe sluizerweg en Nieuwe sluis.

 

8 gedachten over “Tegenstand tegen Windplan Wieringermeer

 1. Compliment voor de site.

  Wanneer het plan doorgaat wonen wij voor en achter tussen de hoge grote windmolens (Ulkeweg 19); dus weg uitzicht en we verwachten overlast van slagschaduw en geluid.

  We voelen ons machteloos hierin.

 2. hierbij wil ik laten merken dat ik fel tegenstander ben van de windturbines.omdat ik het raar vind dat mijn nachtrust hieronder moet lijden en het is geen gezicht die apparaten in de wieringermeer.plus de subsidie die er in wordt gestoken omdat het niet rendabel is.dus wij met zijn allen betalen eraan mee.

 3. Windenergie is totaal overbodig, omdat er geen invloed is op de uitstoot CO2, 6000Mw windenergie = 0,026 % van de werelduitstoot.
  Stel dat het IPCC gelijk heeft met de prognose van een klimaatgevoeligheid van 3 K per verdubbeling CO2 gehalte. Dan wordt de vermeden opwarming dankzij Wind op Land in 2100 ~ 1/1000°C
  Wie is daar nou bang voor? Nee, doordat CO2 rechten heel lang, tot eind 2013, heel veel geld waard was, en er ook veel geld werd verwacht door het afvangen van CO2 ( ja door oa de meneer die kerstmis in het poolijs heeft doorgebracht!) is de nut en noodzaak= hebzucht en niks anders.
  Stoppen nou met die industrialisatie voor het gewin van enkelen, ten koste van velen. Heeft u er 1000 euro per jaar voor over? Dat stijgt nl. de energierekening voor elk huishouden.

 4. Windenergie is totaal overbodig, omdat er geen invloed is op de uitstoot CO2, 6000Mw windenergie = 0,026 % van de werelduitstoot.
  Stel dat het IPCC gelijk heeft met de prognose van een klimaatgevoeligheid van 3 K per verdubbeling CO2 gehalte. Dan wordt de vermeden opwarming dankzij Wind op Land in 2100 ~ 1/1000°C
  Wie is daar nou bang voor? Nee, doordat CO2 rechten heel lang, tot eind 2013, heel veel geld waard was, en er ook veel geld werd verwacht door het afvangen van CO2 ( ja door oa de meneer die kerstmis in het poolijs heeft doorgebracht!) is de nut en noodzaak= hebzucht en niks anders.
  Stoppen nou met die industrialisatie voor het gewin van enkelen, ten koste van velen. Heeft u er 1000 euro per jaar voor over? Dat stijgt nl. de energierekening voor elk huishouden.

 5. Iedereen is voor opwekken van ‘groene’ energie.
  Iedereen is tegen overlast door opwekking van groene energie.
  Dat zal duidelijk zijn.

  Plaats de stoere windturbines dus heel erg ver weg van huizen.
  Zoek naar plaatsen welke zo min mogelijk overlast bezorgen.
  Langs de A7 snelweg bijvoorbeeld is veel ruimte , over een lengte van 40 km.
  Langs de afsluitdijk , is 30 km lang ruimte en heeft niemand overlast
  Zet ze in het IJsselmeer waar toch niet meer gevist zal worden

  Ik snap die grijsharige volksvertegenwoordigers dus niet.
  Ze doen zo ingewikkeld als maar zijn kan.

  Gebruik die grijze massa onder die grijze haren !
  KOM OP voor groene energie.
  KOM OP voor een gezonde woonomgeving !
  Maak een gezonde beslissing.

 6. Bijna 25 jaar geleden voerden we vanuit Medemblik actie tegen de “Vuilnisbelt” die wij op “onze stoep” kregen aan de zuidkant van de Wieringermeer. We stortten vuilniszakken leeg op de stoep van burgemeester Knorr.
  Nu worden wij weer getroffen door zaken, waar we niets over te zeggen hebben, maar die we wel op onze stoep krijgen. Eerst de ambtenaar, de horizon is voor altijd vervuild, en nu moet er ook nog een mega windturbinepark komen. U raadt het, weer op onze stoep. Op enkele honderden meters van de gemeentegrens van de gemeente Medemblik. Vanuit Medemblik, Opperdoes, Twisk, Lambertschaag, Abbekerk is de horizon voor altijd vervuild. Wat kunnen we nog doen. Met z’n allen naar Haarlem? Ik ga mee!!

 7. Zorgelijk is ook dat de nieuwe turbines langs de waardweg boven op een gasveld komt te staan. Vermilion is op dit moment bezig met het aanboren van 2 nieuwe putten. Er is een kans op verzakking van bodem. Niet zo slim denk ik dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *